Samuel Kendall Associates

A family practice, creating homes for real families, at fees you can afford

Mill Cottage

Since its transformation, this house has become a local landmark and gives the impression of being a renovated windmill, which was the intention of the design. The three storey circular tower extension was added together with a circular walkway, octagonal sun lounge and a curved porch.

This was a major project, with only the family bathroom remaining unchanged.  Underfloor heating was installed throughout the whole of the ground floor as well as in both first & second floors of the tower extension. Rooflights were used to bring natural light onto the previously dark landing, and a new polished sapele staircase was added together with a dramatic mosaic tiled entrance hallway.